top of page

5 Λόγοι για τους Οποίους είναι Σημαντική η Γνώση Πρώτων Βοηθειών

Ο άνθρωπος είναι εκ φύσεως αισιόδοξος. Γενικά η ιδέα ενός δυσάρεστου γεγονότος μας απωθεί, με αποτέλεσμα να μη θέλουμε καν να σκεφτούμε εκ των προτέρων πως θα πρέπει να αντιδράσουμε σε περίπτωση που όντως προκύψει κάποιο επείγον περιστατικό.

Δυστυχώς, όμως, η ελπίδα από μόνη της δεν είναι αρκετή για να μας προστατέψει. Απαιτείται πρόληψη. Μία από τις σημαντικότερες πρακτικές πρόληψης είναι και η γνώση παροχής των λεγόμενων Πρώτων Βοηθειών.

Μήπως είστε από αυτούς που λένε πως έχουν στόχο να μάθουν κάποια στιγμή πρώτες βοήθειες, αλλά συνεχώς το αναβάλουν; Ή, ακόμη χειρότερα, μήπως νομίζετε ότι ξέρετε πώς να τις παράσχετε, δίχως, ωστόσο, να έχετε εκπαιδευτεί από κάποιον ειδικό;

Παρακάτω, θα ανακαλύψετε πέντε λόγους για τους οποίους είναι πολύ σημαντικό να μάθετε από κάποιον επαγγελματία πώς παρέχονται σωστά οι Πρώτες Βοήθειες.

1. Σώζει Ζωές

Ένα άτομο εκπαιδευμένο στην παροχή πρώτων βοηθειών είναι πολύ πιο αξιόπιστο και σταθερό σε μια επείγουσα κατάσταση, με αποτέλεσμα να αντιδρά άμεσα και σωστά, σώζοντας ίσως μια ανθρώπινη ζωή.

2. Επιτρέπει στον Διασώστη να Ανακουφίσει το Θύμα

Όποιος γνωρίζει Πρώτες Βοήθειες μπορεί να ανακουφίσει άμεσα και, προπάντων, αποτελεσματικά τον πάσχοντα. Παραμένοντας ήρεμος και εκτιμώντας σωστά την όλη κατάσταση, βοηθά και το θύμα να παραμείνει όσο το δυνατόν πιο ήρεμο ενώ του περιποιούνται τα τραύματά του και προσπαθούν να τον σταθεροποιήσουν ωσότου εισαχθεί στο νοσοκομείο ή καταφθάσει εξειδικευμένη ιατρική βοήθεια.

3. Αποτρέπουν την Επιδείνωση μιας Κατάστασης

Σε κάποιες καταστάσεις, αν ο ασθενής δεν λάβει άμεσα Πρώτες Βοήθειες, το πρόβλημά του μπορεί να επιδεινωθεί σημαντικά. Αντίθετα, η άμεση παροχή Πρώτων Βοηθειών μπορεί να αποτρέψει την εξέλιξη ενός μικρού ιατρικού προβλήματος σε μια κατάσταση που είναι επικίνδυνη για τη ζωή του.

Γνωρίζοντας πρώτες βοήθειες, θα είστε σε θέση να σταθεροποιήσετε έναν ασθενή και να μειώσετε τον κίνδυνο επιδείνωσης της υγείας του ωσότου καταφτάσουν επαγγελματίες διασώστες ή ιατρικό προσωπικό. Θα μάθετε, επίσης, πώς να χρησιμοποιείτε συνηθισμένα αντικείμενα οικιακής χρήσης σε περίπτωση που δεν υπάρχει κουτί πρώτων βοηθειών, καθώς και πώς να συλλέγετε πληροφορίες για το τι έγινε ή για την κατάσταση και το ιστορικό του ασθενούς ώστε να ενημερώσετε σχετικά τους διασώστες και να τους εξοικονομήσετε σημαντικότατο χρόνο.

4. Σας Γεμίζει Αυτοπεποίθηση

Γνωρίζοντας Πρώτες Βοήθειες, θα έχετε την αυτοπεποίθηση να επέμβετε όταν δείτε έναν συνάνθρωπό σας να κινδυνεύει. Συχνά, μια πιο γρήγορη αντίδραση, ακόμη και για μερικά μόλις δευτερόλεπτα, μπορεί να σώσει μια ζωή, ή να μειώσει τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις για την υγεία του πάσχοντος.

5. Ενθαρρύνει την Πρόληψη κι έναν Υγιή Τρόπο Ζωής

Ένα άτομο εκπαιδευμένο στις Πρώτες Βοήθειες μπορεί να εκτιμήσει και να ζυγίσει πολύ καλύτερα μια κατάσταση. Η γνώση Πρώτων Βοηθειών προάγει μια αίσθηση ασφάλειας, ενώ παράλληλα σας βοηθά να προβλέπετε πιθανούς κινδύνους ή άσχημες καταστάσεις προτού καν εκδηλωθούν.

Ναι, η γνώση Πρώτων Βοηθειών είναι σημαντική, τόσο για τη δική σας ζωή, όσο και για των συνανθρώπων σας. Μάθετε πώς να τις παράσχετε το συντομότερο δυνατόν.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα σεμινάρια μας επικοινωνήστε μαζί μας.

Single post: Blog_Single_Post_Widget
bottom of page